Tıbbi

PEEK (PAEK) reçinesi 140 °C'de 3000 döngüye kadar otoklavlamaya tabi tutulabilir. PEEK'in (PAEK) yüksek sıcaklık dayanımı sterilizasyon bileşenlerinin üretiminde kullanılabilir ve yüksek oranda yeniden kullanım gerektiren ameliyatlarda kullanılabilir. Ve diş ekipmanları. PEEK (PAEK) reçinesi, yüksek sıcaklık, yüksek nem, solvent ve kimyasal reaktifler koşulları altında yüksek mekanik mukavemet, iyi stres direnci ve hidrolitik stabilite sağlayabilir. Yüksek sıcaklıkta buhar sterilizasyonu gerektiren çeşitli tıbbi aletlerin imalatında kullanılabilir. . Daha değerli olan, toksik olmaması, hafifliği, korozyon direnci vb. veya insan kemiklerine en yakın malzeme, insan kemikleri yapmak için metalin yerini almak için vücutla birleştirilebilir, bu nedenle yerine PEEK (PAEK) reçinesi kullanılır. metalden insan kemikleri yapmak, tıp alanında bir diğer önemli uygulamadır.

Şu anda, PEEK (PAEK) malzemeleriyle ilgili sertifikalar ve lisanslar

(1) ABD Gıda ve İlaç İdaresi ekipmanında ve ilaç çekirdek belgelerinde kayıtlı mevcut malzemeler

(2) ABD Gıda ve İlaç İdaresi yönetmeliklerine uygunluk

(3) Amerika Birleşik Devletleri Farmakopesinin dördüncü kategorisinin tüm gereksinimlerini karşılayın

(4) NAMAS tarafından tanımlanan malzemelerin kritik parametrelerinin çift kanıtı


PEEK'in (PAEK) tıbbi malzemelerdeki avantajları

(1) Biyouyumluluk

(2) Mükemmel kimyasal direnç

(3) doğal yağlama

(4) Yorgunluk

(5) tokluk ve darbe direnci

(6) Radyasyon yarı saydamlığı

(7) sterilize edilebilirlik

(8) Uzun vadeli istikrar

(9) Kemiğin sertliğine benzer


havacılık

Büyük yolcu uçaklarında metal malzemelerin veya ısıyla sertleşen kompozit malzemelerin yüksek performanslı termoplastik kompozit malzemelerle değiştirilmesi, yeni malzemelerin ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi için bir yön haline geldi. Çeşitli gelişmiş ülkeler ve havacılık kuruluşları bu alandaki araştırmaları artırmıştır. Havacılık endüstrisinde kullanılacak ilk termoplastik malzeme olan PEEK (PAEK), artık havacılık malzemelerinin ayrılmaz bir parçasıdır. PEEK (PAEK) polimer malzemeleri son derece sağlam, kimyasal olarak inert ve alev geciktiricidir ve işlenmesi kolaydır. Son derece küçük toleranslara sahip bileşenlerin avantajları, birçok uçak üreticisi tarafından resmi olarak onaylanmıştır ve ayrıca askeri standart ürünlerin tedarik gereksinimleriyle uyumludur.

Hengbo'dan şu anda temin edilebilen çeşitli yeni PEEK (PAEK) polimerik malzemeler ve kompozit kaliteler yalnızca mekanik özellikleri optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda kalıplama işlenebilirliğini de iyileştiriyor.

Ana performans

Yüksek sıcaklık ve yüksek

sıcaklık

istikrar

PEEK (PAEK) polimer malzemenin yarı kristal yapısından dolayı, cam geçiş sıcaklığının üzerindeki sıcaklıklarda mekanik özellikleri hala iyidir. Diğer yaygın yüksek sıcaklık termoplastik malzemelerle karşılaştırıldığında, PEEK (PAEK) polimer malzemeler Yüksek sıcaklık direnci daha kararlıdır.

Alev Geciktirici

PEEK (PAEK) polimerik malzemeler ayrıca alev geciktiricilikte mükemmeldir. PEEK (PAEK), UL94 V-0 alev geciktirici derecesine sahiptir. Alev geciktirici özellikler malzemeye özgüdür ve halojen katkı maddeleri gibi alev geciktirici malzemelerin eklenmesini gerektirmez. Plastik malzemelerin yakılmasıyla üretilen kurum için ölçülen veriler, PEEK (PAEK) polimerik malzemelerin, test edilen tüm malzemeler arasında en düşük özgül optik yoğunluk değerlerine sahip olduğunu gösterdi.

Toksik

gaz çıkışı

PEEK (PAEK) polimerik malzemelerin ürettiği zehirli gazların miktarı yakıldığında minimum düzeydedir. Piroliz ürünleri esas olarak karbon dioksit ve karbon monoksittir.

Termal genleşme katsayısı

PEEK (PAEK) polimerik malzemeye dolgu maddesinin eklenmesi, genleşme katsayısını metalinkiyle karşılaştırılabilir bir seviyeye düşürür. Bu nedenle, metal bileşen, düzensiz genleşmeden kaynaklanan herhangi bir sorun olmaksızın, doğrudan bir polimerik malzeme bileşeni ile değiştirilebilir.

güç

Metallere kıyasla PEEK (PAEK) polimerik malzemeler yüksek çekme mukavemetine ve düşük yoğunluğa sahiptir. Kısa cam elyaflar veya karbon elyaflarla güçlendirilmiş, mukavemet-ağırlık oranı, geleneksel havacılık malzemelerininkiyle karşılaştırılabilir veya daha üstündür. PEEK (PAEK) polimerik malzemelerden yapılan uzun elyaf takviyeli kompozitler, önemli ölçüde geliştirilmiş mukavemet ve sertliğe sahiptir.

Kimyasal direnç

PEEK (PAEK) polimerik malzemeler mükemmel kimyasal dirence sahiptir ve havacılık yakıtları dahil olmak üzere çok çeşitli asitlere, bazlara ve hidrokarbonlara karşı dirençlidir. PEEK (PAEK) kompoziti 1000 saat boyunca 70°C'de havacılık hidrolik yağına daldırıldığında, çekme mukavemeti, çekme modülü ve çekme uzaması %5'ten daha az azalmıştır.


araba

Çevre kirliliği bağlamında, ağırlığı azaltma ve enerji tasarrufu amacına ulaşmak için otomobillerde geleneksel çelik, demir, bakır ve diğer malzemelerin kullanımı giderek azaltılmış ve yeni hafif malzemelerin tüketimi giderek artmıştır. Özellikle plastik bazlı kompozit malzemelerin gelişimi çok hızlı olup, plastik ikameli çelik alanında önemli bir rol oynamaktadır.

Jiangsu Hengbo Composite Materials Co., Ltd., PEEK (PAEK) polimerik malzemeler dahil olmak üzere çeşitli termoplastik malzemeler üretmektedir. Bu yüksek performanslı termoplastikler, otomotiv endüstrisindeki en son talepleri karşılamak için 140°C'nin üzerindeki yüksek sıcaklıktaki ortamlarda sabit mekanik özellikleri korur. Yakın zamanda yapılan bir çalışma, PEEK (PAEK) polimerik malzemelerin 5.000 saatlik kullanımdan sonra orijinal sertliklerini, çekme mukavemetlerini ve darbe mukavemetlerini koruyabildiğini göstermiştir: PPA ve naylon gibi geleneksel malzemeler aynı koşullar altında 50'ye kadar performans düşüşüne sahiptir. %. PEEK (PAEK) termoplastik polimer malzemeler, 340 °C'nin üzerinde erime sıcaklığına ve 140 °C'nin üzerinde cam geçiş sıcaklığına sahiptir, bu da zorlu ortamlara uyum sağlayabilir.

Ana performans

Yüksek mekanik mukavemet

PEEK (PAEK) polimerik malzemeler, cam geçiş sıcaklıklarının üzerindeki çalışma ortamlarında mekanik özelliklerini iyi bir şekilde korurlar.

çekme yorulma performansı

Hengbo'nun karbon fiber takviyeli PEEK (PAEK) malzemesinin işlenmesi sadece kolay olmakla kalmaz, aynı zamanda yüksek mekanik özelliklere ve yorulma direncine sahiptir.

Termal Genleşme

PEEK (PAEK) polimerik malzemelere eklenen dolgu maddeleri, malzemelerin termal genleşme katsayısını (CTE) metallerle karşılaştırılabilir seviyelere indirebilir. Bu nedenle, bir metal parça doğrudan bir polimerik malzeme elemanı ile değiştirildiğinde, genleşme katsayısındaki farklılıktan dolayı hiçbir risk yoktur.

Hata payı

Hengbo'nun enjeksiyonla kalıplanmış parçalarının toleransları genellikle belirtilen boyutun %0,05'i dahilindedir.

özgül güç

PEEK (PAEK) polimerik malzemeler yüksek çekme mukavemetine ve düşük yoğunluğa sahiptir. Fiberglas veya karbon fiber ile güçlendirme, polimerik malzemelerin mukavemet-ağırlık oranının yaygın hafif malzemeleri karşılamasını veya aşmasını sağlar. PEEK (PAEK) polimerik matris kullanan sürekli fiber takviyeli kompozitlerin mukavemeti ve sertliği, bazı metalik malzemelerin mukavemetini ve sertliğini aşıyor.

Uzun vadeli istikrar

Mükemmel uzun vadeli stabiliteye sahip PEEK (PAEK) polimerik malzemeler gibi yüksek performanslı termoplastikler.

yapısal güç

PEEK (PAEK), birim hacim başına en düşük ağırlığa sahiptir. PEEK (PAEK), ağırlığı %80'e kadar azaltmak için metal malzemelerin yerini alır. PEEK (PAEK), ağırlık ve profil kalınlığı açısından standart alüminyum alaşımlarından daha iyi performans gösterir. Üçlü alaşımlı pirinç malzemelerle karşılaştırıldığında, boyut neredeyse elde edilebilir. Tamamen aynı.

Sürünme

Hem doldurulmuş hem de doldurulmamış PEEK (PAEK), oda sıcaklığında mükemmel sürünme direnci sergilemiştir. Sıcaklık cam geçiş sıcaklığını (Tg) aştığında, yapısal uygulamalar için yalnızca geliştirilmiş PEEK (PAEK) uygundur. PEEK'in (PAEK) görünen modülü çoğu durumda diğer yüksek sıcaklığa dayanıklı termoplastiklerin çekme/bükme modülünden daha yüksektir.

Sürtünme

Hengbo PEEK (PAEK) ve kompozitleri, yüksek basınç ve yüksek hız koşulları altında mükemmel aşınma direncine sahiptir ve aşınma sınıfı PEEK (PAEK) en iyi aşınma direncine sahiptir.


sanayi

PEEK (PAEK) reçinesi mükemmel mekanik, kimyasal ve elektriksel özelliklere sahiptir ve yüksek sıcaklık, yüksek basınç ve yüksek nem gibi zorlu çalışma ortamları için uygundur. Bu özelliklerinden dolayı PEEK (PAEK) reçineleri endüstriyel alanda giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Kimya endüstrisinde ve diğer işleme endüstrilerinde, PEEK (PAEK) reçinesi, kompresör valf plakaları, piston segmanları, contalar ve çeşitli kimyasal pompalar, valfler ve diğer bileşenleri yapmak için yaygın olarak kullanılır; girdap pompasının çarkını yapmak için paslanmaz çelik yerine bu malzemeyi kullanmak, daha uzun ömür için aşınma ve gürültü seviyelerini önemli ölçüde azaltır.

PEEK'ten (PAEK) yapılmış tel ve kablo ve bobin bobinleri nükleer santrallere başarıyla uygulandı ve ayrıca petrol arama ve madencilik makinelerinin özel geometrileri için de kullanılabilir. Ayrıca, PEEK (PAEK) reçineleri, muhafaza bileşeni malzemelerinin özelliklerini karşıladığından ve yüksek sıcaklıklarda çeşitli yapıştırıcılar kullanılarak yapıştırılabildiğinden, modern konektörler başka bir potansiyel uygulama pazarı olacaktır. PEEK (PAEK) reçinesinin kendisi oldukça saftır ve mekanik ve kimyasal olarak stabildir, bu da gofret işleme sırasında kontaminasyonu azaltır. Ultra saf su taşırken, PEEK (PAEK) reçinesinden yapılmış borular, vanalar ve pompalar, nakliye sırasında kirlenmeyen ultra saf su yapabilir. Yarı iletken endüstrisinde, PEEK (PAEK) reçineleri, gofret taşıyıcıları, elektronik olarak yalıtkan diyaframlar ve çeşitli bağlantı cihazları üretmek için yaygın olarak kullanılır.

Ana performans

Yüksek sıcaklık dayanımı

PEEK (PAEK) 260 °C'ye kadar sürekli çalışma sıcaklıklarına (PAEK 280 °C'ye kadar dayanabilir), 300 °C'ye kadar kısa süreli kullanım sıcaklığına dayanabilir, yüksek sıcaklık, yüksek basınçlı çalışma ortamı kazanabilir.

Aşınma direnci

PEEK (PAEK) ve kompozitleri, plastiklerde en iyi kendi kendini yağlama ve aşınmaya dayanıklılık özelliklerine sahiptir.

Düşük sürtünme katsayısı

Çalışma direnci küçüktür ve metal ve metal parçalar arasında benzer bir sıkışma yoktur.

Kendinden yağlamalı

Bazı özel durumlarda yağlayıcı gerekmez ve ekipman temizlenebilir.

hidroliz direnci

Suya ve yüksek sıcaklık ve yüksek basınçlı buhara uzun süreli maruz kalma, mükemmel mekanik özellikleri ve boyutsal kararlılığı korur.

Kimyasal direnç

Asit ve alkali, yağ, gres ve diğer tüm organik ve inorganik solventlere uzun süre dayanabilir.

Yüksek mekanik mukavemet

PEEK (PAEK) ve modifiye edilmiş kompozitleri, plastiklerde en yüksek mekanik dayanıma sahiptir. Basınca ve darbeye dayanıklı, yorulmaya dayanıklı.

Metalden daha hafiftir, enerji tüketimi büyük ölçüde azalır ve bakır alaşımından daha aşınmaya dayanıklıdır.

Ölçüsel durağanlık

Dolgu sınıfı malzemeler termal genleşme katsayısını azaltır. Artan ısı bozulma sıcaklığı, ürünün boyutsal stabilitesini sağlar.

Düşük gaz çıkışı

Saflığın gerekli olduğu uygulamalarda kirliliği azaltır ve bağlantı elemanlarının güvenilirliğini artırır.

Düşük higroskopiklik

Boyutsal stabiliteyi ve yalıtım özelliklerini korumak önemlidir.

Hızlı şekillendirilebilir ve talaşlı imalata göre maliyeti düşük olan enjeksiyon kalıpları kullanılarak büyük hacimli karmaşık şekilli parçaların hızlı enjeksiyon kalıplanması için kullanılabilir.

PEEK (PAEK) aşınma direnci, yüksek sıcaklık direnci, yüksek mukavemet ve kendi kendini yağlama gibi üstün özelliklere sahip olduğundan, ekipman üzerinde sürekli uzun süreli kullanım sağlayabilir ve yedek parça nedeniyle ekipman arıza sürelerini önleyebilir.